Trencadís en gris. Infants d’una guerra perduda (2017 – 2019)

trencadís en gris

Trencadís en gris. Infants d’una guerra perduda pretén, amb ulls d’infants, apropar a l’espectador la confusió, les vivències, i els neguits que es van viure en aquest país després de la guerra civil, com per exemple l’impacte de la guerra dins de les famílies i la buidor per l’absència dels parents i amics que no van tornar mai més. Però també com els nois i noies aconseguiren adaptar-se en un món tancat i gris que vivien.

L’espectacle està dividit en quatre escenes: Vençuts ens apropa a les sensacions i records que tenen els infants quan acaba la guerra i Barcelona és ocupada per l’exèrcit de Franco, en molts barris es viu la derrota. A gana i treball es reflexiona al voltant de la fam, les cues, l’estraperlo i el treball precari i prematur que molts adolescents van haver de fer. L’escola adoctrinadora imposa una manera única d’entendre el món amb mètodes antics que fan enyorar els avenços aconseguits amb la República. Malgrat tot, a l’esbarjo i els amics del carrer amb veus de lluna i celobert els nois i noies es crearen el seu món de colors que els va permetre escapar d’aquell món en blanc i negre.

Com sempre els textos són de persones que van viure aquests fets i com diu un dels personatges parlant de la infantesa  Nosaltres no la vàrem triar. Ens la vàrem trobar. Nosaltres vàrem intentar sobreviure en aquell món gris i trist que ens havien imposat

Llocs on s’ha representat l’obra

Institut Lluís Vives, 21 de juny 2018

Casinet d’Hostafrancs, 29 de gener de 2019

Centre Cívic Tomasa Cuevas, 6 de març de 2019

Lleialtat Santsenca, 4 de juny de 2019

Vídeo de l’obra

Text teatral

 

Fotografies

Persones que hi han participat

Díptic trencadís