Testimonis

Mor Generosa Arnau, 2 de febrer de 2019

El passat 2 de febrer va morir Generosa Arnau, ex alumne del Grup Escolar Lluís Vives i participant activa en el projecte Donar veu a la memòria amb els seus textos i experiències que tant hem reproduït a les nostres obres.

Descansi en pau

generosa Arnau

L’11 de juny del 2018 el grup d’actors vam fer una xerrada amb un grup d’exalumnes del Grup Escolar Lluís Vives per preparar la nova obra de teatre.

Entrevista amb alguns exalumnes del Grup Escolar Lluís Vives.

Per tal de preparar la nova obra “Trencadís en gris. Infants d’una guerra perduda”, el grup de tècnics, hem fet una entrevista gravada a tres exalumnes del Grup Escolar Lluís Vives: Albert Ferris, Artur Balaux i Pilar Turegano.

Ens ha semblat tant interessat que els hem convidat a que vinguin a explicar-ho al grup d’actors.

Aquí us deixem les entrevistes!

 

 

 

Roser Rosés, Conxita Cortés, Maria Antònia Rodríguez. Consell de Savis del Museu d’Història de Catalunya

El passat 15 de maig ens van visitar la Roser Rosés, la Conxita Cortés i la Maria Antonia Rodríguez, als de 4art de la ESO i ens van explicar la seva experiència de la Guerra Civil, l’exili a Rússia i la postguerra. Històries de vida molt i molt interessants.

Consell de savis . Roser Rosés, Conxita Cortés i Maria Antònia Rodrígez, 15 de maig 2018

Lorenzo Espinach, juliol 2016

Lorenzo Espinach, va venir des de Brasil a visitar-nos. La seva és una història d’exilis, ja que va venir des de França durant els anys 40 i va estar durant deu anys a Espanya on va assistir al Grup Escolar Lluís Vives durant alguns anys, fins que a la dècada dels 50 va tornar a marxar, aquest cop travessant l’oceà fins a Brasil, on ha viscut tota la seva vida. Aquesta era la primera visita que Lorenzo feia a Barcelona després de més de 50 anys i ens va explicar com era l’escola en aquells temps del franquisme. La seva història ens ha servit per inspirar l’obra “Camins de nit. Infants perduts dels exilis

lorenzo-espinach

Elena Arnau, juny del 2012

Visita d’Elena Arnau, ex alumne del Grup Escolar Lluis Vives durant els anys de la Guerra Civil Espanyola. El seu testimoni ens ha ajudat a preparar l’obra de teatre “La pèrdua de la innocència. Infants sota les bombes

Vídeo

3

 

 

 

 

Fotografies